Waar kan u in Brussel van de stilte genieten? Vanaf 2011 worden alle interessante stille plekjes van het gewest in de stilteatlas opgenomen. Het gaat om een initiatief van staatssecretaris Bruno De Lille (Groen!), binnen de VGC bevoegd voor Cultuur.

De Lille wil stilteplekken in de stad goed beheren en koesteren. "De recent ontwikkelde methodiek van 'tranquillity mapping' brengt stilte, rust en ruimte in kaart, ook in een stedelijke context. Met deze methodiek in het achterhoofd wil ik onderzoeken of er een 'Stilteatlas voor Brussel' kan ontwikkeld worden."

Het VGC-collegelid antwoordde op een vraag van Brussels parlementslid Jef Van Damme (SP.A).

De atlas komt er in samenwerking met Centrum Waerbeke. Deze vzw werkt rond beleving, vrijwaring en de duurzame ontwikkeling van stilte en rust in de samenleving.

Brussels parlementslid Biance Debaets (CD&V) toont zich enthousiast dat buurtbewoners, gemeenschapscentra en lokale verenigingen betrokken zullen worden bij het tot stand komen van de atlas. "Deze mensen kennen immers als geen ander de buurt waar ze wonen en de - vaak verborgen- plekken waar je even kan uitblazen, lezen of genieten van de stilte."

Ook Van Damme is opgetogen over het initiatief. Tegelijk dringt hij aan op overleg met het Gewest en met name de dienst Monumenten en Landschappen over de stilteatlas.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni