Brusselse taxi's en steps varen wel bij stakingsdag

© PhotoNews
| Taxichauffeurs op het Poelaertplein (archiefbeeld).
Updated: 13-02-2019 - 17:41

De nationale stakingsdag legt de Brusselse taxichauffeurs geen windeieren. Taxis Verts, de grootste taximaatschappij in Brussel, registreerde woensdagochtend dubbel zoveel aanvragen. En ook de vraag naar Ubers nam toe. De deelstips van Lime werden dubbel zoveel gebruikt.

Taxis Verts, met 550 zelfstandige chauffeurs veruit de grootste taximaatschappij in Brussel, was voorzien op de nationale stakingsdag. Op het call-center werd extra personeel voorzien om de reservaties te verwerken, en er reden ook meer taxichauffeurs uit.

Het is dan ook vooral het openbare vervoer dat zwaar getroffen is door de staking, en dan grijpt de Brusselaar terug naar de wagen. "Sinds 5 uur deze ochtend merken we een verdubbeling van onze activiteiten ten opzichte van een gewone werkdag", zegt Courtoy.

Tijdens de ochtendspits was het bijna onmogelijk om nog een taxi te reserveren. "We draaiden op volle toeren, maar sinds 9 uur is de situatie gekalmeerd." Vooral mensen die anders niet op hun werk geraakten, gebruikten de taxi. "En omdat de luchthaven van Zaventem plat lag, moesten we ook sommige mensen naar het buitenland voeren."

Uber en Lime

Niet alleen Taxis Verts, maar ook Uber registreerde een sterke toename in reservaties. Dat bevestigde een woordvoerster van de taxidienst. Dat resulteerde niet echt in een prijsstijging, want heel veel Uber-chauffeurs hadden op een hogere vraag geanticipeerd.

De elektrische deelsteps van Lime werden dan weer dubbel zoveel gebruikt dan op dezelfde woensdag een week geleden. Vooral in de spits grepen Brusselaars naar de e-step om het openbaar vervoer te vervangen. Omstreeks 8 uur waren er vier keer meer gebruikers dan gebruikelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?