Brusselse vuilnisophaling voor tweede dag op rij verstoord door staking

© Peter Dhondt-BRUZZ
| 31 januari 2020: een gedeeltelijke staking bij Net Brussel maakt dat witte vuilniszakken blijven staan op de Elsensesteenweg en elders.

De Brusselse vuilnisophaling is al voor de tweede dag op rij en voor de derde dag deze week licht verstoord door stakingen van de vakbonden. Dinsdag was er de nationale actiedag van de vakbond ABVV en donderdag en vrijdag legden leden van vakbond VSOA het werk spontaan neer.

In Anderlecht, Jette, Molenbeek, Sint-Pieters-Woluwe, Etterbeek en Schaarbeek is de ophaling van de witte zakken vrijdag lichtjes verstoord. Enkel in Sint-Lambrechts-Woluwe is de hinder wat groter en werden iets meer dan de helft van de zakken opgehaald.

Voor de ophaling van de gele zakken is er lichte hinder in Anderlecht, Sint-Agatha-Berchem, Evere, Haren, Koekelberg, Molenbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe. Jette en Ganshoren zijn het zwaarst getroffen door de staking, want hier worden respectievelijk slechts 10 en 30 procent van de gele zakken opgehaald.

"De inwoners van wie de zakken niet zijn opgehaald, wordt verzocht, in de mate van het mogelijke, om hun zakken binnen te halen tot de volgende ophaling. Voor de witte zakken is dat op dinsdag 4 februari en voor de gele zakken op vrijdag 7 februari", laat Net Brussel weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?