Brusselse ziekenhuizen hebben sinds oktober 112 coronapatiënten opgevangen

© PhotoNews
| Vervoer per ambulance van patiënten met Covid-19.

Sinds 1 oktober zijn er 982 coronapatiënten vanuit een van de Belgische ziekenhuizen overgebracht naar een ander ziekenhuis. Daarvan hebben Brusselse ziekenhuizen 112 patiënten opgevangen uit andere ziekenhuizen. Een op de vijf transfers had als bestemming een ziekenhuis in Oost-Vlaanderen. Dat blijkt uit een persbericht van de federale overheidsdienst Volksgezondheid.

De transfers kaderen in het spreidingsplan voor ziekenhuizen dat sinds enkele maanden operationeel is. Ziekenhuizen die hun capaciteit bereikt hebben wat betreft COVID-19-patiënten, kunnen patiënten transfereren naar andere ziekenhuizen die wel nog beschikbare bedden hebben.

Van 1 oktober tot en met 6 november werden er 982 coronapatiënten naar een ander ziekenhuis gebracht. De transfers gingen het vaakst naar een ziekenhuis in Oost-Vlaanderen (191 keer). Ook Antwerpse (133) en Brusselse ziekenhuizen (112) vingen meer dan honderd coronapatiënten uit andere ziekenhuizen op. Vijfentwintig keer werd een patiënt vanuit België naar een ziekenhuis in Duitsland gebracht.

Op vrijdag 6 november vonden er 37 COVID-19-ziekenhuistransfers plaats, aldus de cijfers van de FOD Volksgezondheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?