Brusselse zorgcenta krijgen in oktober bijna 1 miljoen mondmaskers

© Saskia Vanderstichele
| Zorgcentrum Arcadi (archiefbeeld).

De Brusselse Welzijnsinstelling Iriscare gaat begin oktober een strategische voorraad aan beschermingsmiddelen verdelen over de Brusselse rust -en verzorgingstehuizen. Het gaat onder meer om 895.000 mondmaskers.

De nieuwe verdeling van beschermingsmateriaal komt er op verzoek van de Brussels regering, nu de besmettingscijfers opnieuw de hoogte in zijn gegaan. De levering van het beschermingsmateriaal zal gebeuren via de gemeentebesturen en zal de instellingen de mogelijkheid bieden een extra strategische voorraad van een maand aan te leggen.

Specifiek gaat het om 855.000 chirurgische maskers, 40.000 FFP2-maskers, 588.000 handschoenen, 123.000 overschoenen, 85.000 haarnetjes, 38.000 gelaatsschermen en 80.000 wegwerpschorten. Op deze manier hoopt Iriscare dat de Brusselse hulp -en zorginstellingen in alle veiligheid kunnen blijven verder werken.

Sinds het begin van de uitbraak van de coronapandemie deelde Iriscare al 6,5 miljoen maskers en meer dan 10 miljoen stuks beschermingsmateriaal uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?