Burgemeester Doulkeridis in open brief: 'We moeten dringend versoepelen'

© PhotoNews
| Christos Doulkeridis (Ecolo), burgemeester van Elsene, hier bij de inhuldiging van de muurschildering ter ere van het personeel aan het ziekenhuis van Etterbeek/Elsene op 6 juli 2020.

Christos Doulkeridis (Ecolo), burgemeester van Elsene, dringt er in een uitgebreide open brief op aan om de coronamaatregelen zo snel mogelijk te versoepelen. "Dat is nodig als we de boel niet willen laten ontploffen," zegt hij.

Het eerstvolgende overlegcomité waar eventuele versoepelingen worden besproken vindt plaats op vrijdag. Maar burgemeester Christos Doulkeridis laat nu al van zich horen. Hij vindt dat er dringend versoepelingen nodig zijn, als we "de boel niet willen doen ontploffen". Dat laat hij uitschijnen in een open brief in de krant La Libre.

"Het risico op ontploffingen binnen bepaalde groepen in de maatschappij loert om de hoek," stelt hij. "Mensen trekken dit niet meer. De crisis spaart niemand, dat is duidelijk. Maar daarnaast is het ook pijnlijk duidelijk dat onze bevolking niet langer op de pauzeknop kan duwen. Versoepelingen dringen zich op."

De burgemeester van Elsene heeft het in de open brief ook over de politiediensten. "Als de situatie aanhoudt worden onze politiediensten de meest gehate personen. We kunnen ze niet meer vragen om uiteindelijk de meest humane gedragingen te gaan sanctioneren."

Doulkeridis aast dan ook op verregaande versoepelingen, zodra de meest kwetsbare personen gevaccineerd zijn. "Zelfs als het aantal besmettingen hierdoor toeneemt, is het belangrijk om dan al te versoepelen. Anders worden de sociale, economische, democratische, psychologische en menselijke gevolgen nog groter."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?