Burgemeester Emir Kir in quarantaine

© Belgaimage
| Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, kreeg een sms van contacttracing.
Updated: 12-10-2020 - 15:09

Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, heeft vandaag aangekondigd dat hij in quarantaine gaat, nadat hij in nauw contact is gekomen met iemand die positief testte op het coronavirus.

Kir zegt op dit moment geen symptomen te hebben. Hij zal ook zijn taken als burgemeester verder blijven uitvoeren, weliswaar via videoconferenties. Vandaag om 13 uur ontving de burgemeester een sms van contacttracing met het nieuws dat hij in contact kwam met een besmet persoon. “Ik zal mij zo snel mogelijk laten testen en ik respecteer de quarantaine, maar dat weerhoudt mij er niet van te werken.” Volgens hem zijn er geen verdere gevolgen voor de rest van het kabinet.

Kir vraagt semi-lockdown van zijn inwoners

Intussen heeft de burgemeester aan zijn inwoners gevraagd om zich te beperken tot essentiële verplaatsingen. De crisiscel van Sint-Joost die deze ochtend is samengekomen heeft beslist om de strenge maatregelen die nu gelden, zoals de sluiting van bibliotheken en polyvalente zalen, verder te zetten. Bovendien zullen alle niet-essentiële evenementen nog tot 28 oktober geannuleerd worden.

"We bedanken onze inwoners om hun geleverde inspanningen, maar we vragen hen nu om hun verplaatsingen zoveel mogelijk te beperken", roept Kir op. "Telewerken wanneer mogelijk en verder alle niet-essentiële activiteiten even uitstellen." Volgens de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node mogen de coronacijfers dan wel weer onder controle zijn, "ze blijven toch zorgwekkend". Kir raadt deze semi-lockdown aan "in afwachting van een duidelijk signaal van hogere instanties."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?