Burgercollectief vormt mensenketting voor veiligere Lambermontlaan

Updated: 05-02-2019 - 15:41

Burgercollectief 1030/0 vormde dinsdagochtend op de drukke Lambermontlaan een mensenketting op het zebrapad aan tramhalte Heliotropen. Een vijftigtal activisten en buurtbewoners eist er snelle maatregelen voor meer verkeersveiligheid.

De actiegroep 1030/0, die ijvert voor een verkeersveiliger Schaarbeek, vraagt aandacht voor de slachtoffers van verkeersongevallen, en eist snelle maatregelen. Om hun boodschap kracht bij te zetten planden ze een mensenketting op de drukke verkeersas.

Het verkeer op de gevaarlijke Lambermontlaan wordt niet geblokkeerd. De buurtbewoners vormen enkel een ketting wanneer het licht op groen springt voor overstekende voetgangers. Vertraging valt niet uit te sluiten.

Aanleiding was een zware aanrijding vorige week. Op 28 januari raakte een oma en haar kleinkinderen gewond op die laan, toen ze overstaken bij een defect verkeerslicht ter hoogte van tramhalte Heliotropen.

Ook de actiegroep 'Le Kat' kaartte de verkeersonveilige situatie aan, door van de strepen op het zebrapad over de Lambermontlaan doodskisten te maken. Op de Lambermontlaan gebeurden de voorbije jaren meermaals ongevallen met roekeloze chauffeurs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?