Mensenketting op Lambermontlaan tegen dodelijk verkeer

© Google
| De actievoerders verzamelen begin februari op de Lambermontlaan, ter hoogte van halte Heliotropen, waar onlangs nog een zwaar ongeval gebeurde.

De actiegroep 1030/0, die pleit voor een verkeersveiliger Schaarbeek, plant een mensenketting op de drukke Lambermontlaan in de gemeente. "We zijn geschokt door het zoveelste ongeval op de Lambermontlaan. We eisen snelle maatregelen van de verantwoordelijken," klinkt het bij de actiegroep.

Op dinsdag 5 februari gaat het verkeer op de Lambermontlaan tijdens de ochtendspits een stuk trager. De actiegroep 1030/0, die ijvert voor een verkeersveiliger Schaarbeek, plant een mensenketting op de drukke verkeersas om aandacht te vragen voor de slachtoffers van verkeersongevallen.

Op 28 januari raakte een oma en haar kleinkinderen zwaar gewond op die laan, toen ze overstaken bij een defect verkeerslicht. "We zijn geschokt door het zoveelste ongeval op de Lambertmontlaan, een as die al sinds jaren bekend staat als gevaarlijk," klinkt het bij de actiegroep. "We eisen snelle maatregelen van de verantwoordelijken. Om die eis kracht bij te zetten, zullen we een mensenketting vormen op het zebrapad aan de halte Heliotropen."

Het idee is om een ketting te vormen telkens als het licht op groen springt voor overstekende voetgangers. We blokkeren het verkeer niet, maar zorgen wel dat elke voetganger, klein of groot, veilig aan de overkant geraakt.

De actiegroep roept mensen op om te komen via een Facebook-actie. Maar zegt er meteen ook bij dat de actie delicaat en gevaarlijk is. "Breng jullie kinderen niet mee naar de actie. De boodschap is dat we hen willen beveiligen, niet dat we hen aan extra gevaar blootstellen," klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?