Zebrapad van doodskisten aan ongevalplek Lambermontlaan

© Le KAT
| De strepen van het zebrapad werden omgevormd tot doodskisten.

Actiegroep 'Le KAT' roert zich nu ook op de Lambermontlaan. Aan tramhalte Heliotropen, waar vorige week een oma en haar twee kleinkinderen werden aangereden bij het oversteken, vormden de activisten de strepen van het zebrapad om tot doodskisten.

Op 28 januari raakte een oma en haar twee kleinkinderen zwaargewond op de Lambermontlaan, toen ze overstaken bij een defect verkeerslicht. Intussen werken de verkeerslichten opnieuw naar behoren, maar het wakkert het protest tegen verkeersonveiligheid wel opnieuw aan.

De actiegroep 1030/0, die ijvert voor een verkeersveiliger Schaarbeek, plant dinsdagochtend een mensenketting op de drukke verkeersas om aandacht te vragen voor de slachtoffers van verkeersongevallen. En ook Le KAT sluit zich aan bij het protest.

Doodskisten

20190204
© Le KAT
| Doodskisten op de Lambermontlaan.

Om de problematiek aan te kaarten, werden de strepen van het zebrapad omgevormd tot doodskisten. Een duidelijke symbolische boodschap. "Hoeveel slachtoffers nog voor Schaarbeek ingrijpt? Ik wil duidelijke signalisatie. Ik help 1030/0 een handje, want de gemeente luistert niet."

Twee weken terug deed het Krapuul Actief op Terrein, afgekort Le KAT, voor het eerst van zich spreken. Met een enorme bloembak saboteerden de activisten de autodoorsteek over de Handelskaai. Brussel-Stad maakte intussen een einde aan die 'Doodskaai'. Die ingreep was al gepland voor de sabotage-actie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?