Burgerplatform: 'Geen oplossing voor Porte D'Ulysse voor eind oktober'

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ

Het Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen vreest dat er voor eind oktober geen oplossing komt voor Porte D'Ulysse. Dat opvangcentrum moet eind oktober de deuren sluiten. "We zoeken een alternatief, maar we vrezen dat het niet meer zal lukken voor eind oktober", zegt woordvoerder Mehdi Kassou.

Normaal gezien zou Porte D'Ulysse, een opvangcentrum in Haren waar 350 migranten elke nacht onderdak vinden, eind september al de deuren sluiten. Maar de huurovereenkomst werd met een maand verlengd. Daardoor krijgen het Burgerplatform en de Brusselse regering nog tot eind oktober om een oplossing te vinden.

"Deze week lopen er nog gesprekken", zegt Mehdi Kassou, woordvoerder van het Burgerplatform aan BRUZZ. "We zoeken een alternatief, maar voorlopig hebben we nog niets gevonden. We vrezen dat dat niet meer voor eind oktober zal lukken."

'Niet op straat'

De woordvoerder van Brussels minister van Sociale Zaken en Gezondheid Alain Maron (Ecolo) bevestigt dat er nog geen oplossing in zicht is. "We hadden een gebouw gevonden, maar dat kon uiteindelijk niet doorgaan", zegt Marons woordvoerder Pascal Devos.

"We zoeken verder, maar we weten niet wanneer we een oplossing gaan vinden", aldus de woordvoerder van de bevoegde minister nog. De tijd dringt, maar volgens de minister zal er wel een oplossing uit de bus komen. "Een ding is zeker: die 350 mensen zullen eind oktober niet op straat belanden. Dat is het engagement dat we aangaan met de Brusselse regering."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?