Opvangcentrum Porte d'Ulysse blijft maand langer open

© PhotoNews
| Transmigranten in het Maximiliaanpark, nabij het Noordstation.

La Porte d'Ulysse, het opvangcentrum voor migranten in Haren dat eind deze week dreigde te sluiten, blijft een maand langer open. De huurovereenkomst werd met een maand verlengd, zo bevestigden burgemeester Philippe Close (PS) en bevoegd minister Alain Maron (Ecolo) maandagavond.

Het opvangcentrum in Haren in de gebouwen van Citydev wordt gehuurd door de stad Brussel en uitgebaat door het Burgerplatform voor steun aan de vluchtelingen. Eind september zou de huurovereenkomst aflopen. De 350 migranten die er dagelijks worden opgevangen, kwamen daardoor opnieuw op straat terecht.

De migranten die er overnachten, zijn voornamelijk transitmigranten afkomstig uit het Maximiliaanpark. Nu kunnen ze er toch nog tot eind oktober terecht. Intussen wordt verder gezocht naar een nieuwe locatie voor de opvang van migranten. Een permanente oplossing is er nog niet.

Citydev.brussels, de eigenaar van het gebouw, liet intussen al weten dat er in hun eigen patrimonium geen geschikt alternatief is gevonden voor La Porte d'Ulysse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?