Buurtbewoners vullen al vier zondagen vuilniszakken vol afval

Buurtbewoners ruimen sluikstort op aan Wiels

LV
© BRUZZ
25/02/2019

Al vier zondagen op rij steken bewoners van de Wielswijk in Vorst de handen uit de mouwen. Een braakland tussen de Van Volxemlaan en de spoorlijn is er uitgegroeid tot een hotspot voor sluikstorters.

De actie werd begon begin februari gelanceerd naar aanleiding van World Wetlands Day. Via de Facebookgroep Marais Wiels motiveerden buurtbewoners elkaar om de omgeving van het moerassige braakland achter Wiels en Brass te gaan opruimen. Dat liep een tiental jaar geleden deels onder water na funderingswerken voor een ondertussen afgevoerd kantoorproject.

Ondertussen hebben ze al vier zondagen witte en blauwe vuilniszakken gevuld met afval. Ook burgemeester Stéphane Roberti (Ecolo) kwam deze keer een kijkje nemen. Volgens de initiatiefneemsters gebeurt het steeds vaker dat sluikstorters met een wagen of bestelwagen vuilnis droppen op het braakterrein.

Desondanks heeft de natuur de site heroverd, en buurtbewoners verzetten zich tegen nieuwe bouwprojecten. Plannen voor een nieuwe woonwijk kregen tot twee keer toe een negatief advies van de gemeentelijke overlegcommissie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni