| Zo zouden de woonblokken er moeten uitzien.

Nieuwe plannen voor appartementswijk bij Wiels

VT
© BRUZZ
24/05/2018

Nadat een eerste bouwvergunning vorig jaar geweigerd werd, zijn er opnieuw plannen voor een woonwijk naast het kunstencentrum Wiels in Vorst. Het gaat om een kleinschaliger project dan het vorige, maar ook nu stoten de plannen op protest van buurtbewoners.

De bouwvergunning voor het project werd al aangevraagd. Dit keer gaat het om een plan voor 176 appartementen, een vijftigtal minder dan in de eerste aanvraag. Iets meer dan de helft van de woningen zal twee slaapkamers hebben.

Er worden ook meer parkeerplaatsen voor fietsen en auto’s per woning voorzien dan in het eerste plan.

Zo zullen er iets meer dan twee plaatsen voor fietsen per woning zijn, en ongeveer één autoparkeerplaats per woning, tegenover ongeveer één plaats voor fietsen en minder dan één plaats voor auto's in het vorige plan. (lees verder onder de afbeelding).

Naast woningen komen er ook kantoorruimtes en horeca, onder andere in het 'Métropole'-gebouw dat er nu al staat. De ruimte achter dat gebouw wordt een publiek toegankelijk park. Via dat park hebben fietsers en voetgangers toegang tot een pad. Dat loopt achter de woonblokken, langs de spoorlijn, naar kunstencentrum Wiels en het toekomstige park dat de gemeente er zal aanleggen.

Protest

In 2016 kantten enkele actiegroepen zich fel tegen de plannen. Dat is ook nu niet anders. QuartierWielsWijk vreest bijvoorbeeld dat de fauna en flora op het terrein verloren zullen gaan.

Daarnaast zouden de bestaande gebouwen die errond staan, zoals Wiels en Brass, hun “huidige grandeur verliezen,” aldus het buurtcomité.

De overlegcommissie, waar een advies wordt geformuleerd over het toekennen van de bouwvergunning, vindt midden juni plaats.

wielsvijver.jpg

| Het gaat om dit braakliggend terrein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Stedenbouw , Marais , Wiels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni