| Hertogin van Brabantplein

Buurtcomité wil groene long aan Hertogin van Brabantplein

MA
© BRUZZ
30/08/2019

Een deel van het Hertogin van Brabantplein in Molenbeek zal zaterdag op initiatief van het buurtcomité omgetoverd worden tot een grote mozaïek. “Om op een ludieke manier aan te kaarten dat er in onze buurt weinig groene ruimte is om te spelen.”

Kinderen zullen tussen 14u en 17u een groot stuk asfalt met stoepkrijt omtoveren tot een kleurrijke mozaïek. “We doen dat omdat we onze wijk graag levendig houden met leuke activiteiten maar ook om op een ludieke manier aan te kaarten dat er in onze buurt weinig groene ruimte is om te spelen”, vertelt Jef Deyaert van het buurtcomité dat bestaat uit bewoners en handelaars rond het plein. “Het is jammer dat de open ruimte voor een groot deel uit asfalt bestaat dat nog dateert van toen er tien jaar geleden een rondpunt was. Met die mozaïek willen we aantonen dat het een zeer grote ruimte is met veel potentieel.”

Multifunctioneel park

Deyaert licht toe welk potentieel hij in het plein ziet. “Ik hoop dat de bovenkant van het plein (dat grenst aan Ecole n°5) een multifunctioneel park kan worden met heel wat groen dat tegelijk ook gebruikt kan worden om evenementen te blijven organiseren.”

Het buurtcomité wil zich blijven inzetten voor een aangenaam plein en omliggende straten. “We plannen in de toekomst kleinschalige acties te blijven organiseren om onze buren samen te brengen maar ook om te onderstrepen dat het plein verandering nodig heeft. Ik ben er samen met de buurtbewoners van overtuigd dat je er met weinig middelen een hele toffe plek van kunt maken waar mensen uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , hertogin van brabantplein , buurtcomite

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni