Camera op Leuvensesteenweg wacht op aanpassing gemeentereglement

© TG/BRUZZ
| De camera moet het het deeltijdse rijverbod op de steenweg afdwingen.

Burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir (PS) heeft op de gemeenteraad tekst en uitleg gegeven bij de niet-werkende camera met nummerplaatherkenning op de Leuvensesteenweg. “Het systeem loopt vertraging op omdat het gemeentereglement moet worden aangepast”, zegt gemeenteraadslid Frederic Roekens (Ecolo-Groen).

Sinds april 2019 is de Leuvensesteenweg in Sint-Joost-ten-Node overdag autovrij. In theorie, want het verbod wordt op grote schaal genegeerd. Er is nu een camera met nummerplaatherkenning geïnstalleerd om overtreders automatisch te beboeten. Maar die werkt nog niet omdat het systeem nog niet ingeschreven is in het gemeentereglement.

“Maar burgemeester Kir (PS) heeft op de gemeenteraad (12 feb, red.) duidelijk gemaakt dat dit slechts een kwestie van tijd is. Een exacte datum is er wel nog niet. Er komen daarnaast extra signalisatieborden zodat het voor automobilisten duidelijk is dat er in de straat gebruik wordt gemaakt van een slimme camera. Dat is nu nog niet het geval en zorgde bij heel wat bestuurders voor verwarring”, zegt gemeenteraadslid Frédéric Roekens (Ecolo – Groen).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?