CDH-partijgenoot dagvaardt Ahmed El Khannouss

© PhotoNews
| Ahmed El Khannouss (CDH), gemeenteraadslid in SInt-Jans-Molenbeek.

Gemeenteraadslid Ahmed El Khannouss (CDH) uit Molenbeek wordt door een partijgenoot gedagvaard voor de ethische commissie van het CDH. Dat komt omdat hij imam Mohamed Toujgani verdedigde, van wie de verblijfsvergunning onlangs werd ingetrokken.

Het is Opaline Meunier (CDH), gemeenteraadslid uit Bergen die vraagt of de deontologische commissie zich over de uitingen van El Khannouss kan buigen. De agenda van deze vergadering moet nog worden vastgesteld.

Op sociale netwerken vindt Ahmed El Khannouss de intrekking van deze verblijfsvergunning en het verbod om het grondgebied te betreden "totaal ongerechtvaardigd".

De feiten dateren immers van meer dan tien jaar geleden. "Toujgani veroordeelde de zionistische agressie tegen Gaza (die honderden doden heeft veroorzaakt). Deze uitspraken hebben destijds niet geleid tot een gerechtelijke procedure, dat mag niet worden vergeten."

El Khannouss zelf nuanceert. Naar eigen zeggen is hij niet gedagvaard, maar heeft hij een "kennisgeving van de ethische commissie ontvangen" waarin stond dat zijn Facebook-post zou worden geanalyseerd. Dat vertelt El Khannouss aan La Libre en bevestigt hij ook aan BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?