Chauffeur van dodelijk ongeval in Vilvoorde had te veel gedronken

Updated: 05-10-2020 - 06:26

In Vilvoorde is zaterdagavond een persoon om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het ongeval gebeurde rond 22.00 uur toen een wagen met drie inzittenden aan de Houtkaai in het kanaal terechtkwam. De autobestuurder legde een positieve alcoholtest af.

In de wagen zaten drie mensen van Poolse nationaliteit die allemaal in Brussel woonden. De 35-jarige bestuurder kon op eigen kracht uit het voertuig geraken, de twee andere inzittenden werden door de hulpdiensten uit het water gehaald. Voor één van de twee passagiers, een 32-jarige vrouw, kwam alle hulp te laat. De andere passagier, een 34-jarige man, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd.

Een verkeersdeskundige en een wetsdokter onderzochten de verdere omstandigheden van het ongeval. "De ademtest van de bestuurder resulteerde positief", zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

De bestuurder wordt maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brussel wegens onopzettelijke doodslag in het kader van een verkeersongeval, waarop gevangenisstraffen van drie maanden tot vijf jaar en een geldboete van 50 tot 2.000 euro staan, en onopzettelijke slagen en verwondingen in het kader van een verkeersongeval, wat strafbaar is met een gevangenisstraf van acht dagen tot een jaar en een geldboete van 50 tot 1.000 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?