Een chihuahua

| Een chihuahua

Chihuahua blijft favoriete hond van Brusselaars

ADD
© BRUZZ
07/02/2022

De chihuahua was in 2021 het populairste hondenras in de hoofdstad, zo blijkt uit gegevens van de databank 'Dog ID', verstrekt door het kabinet van Brussels minister van Dierenwelzijn Bernard Clerfayt (Défi).

Sinds 2016 bekleedt de Chihuahua steevast de eerste plaats als beste vriend van de Brusselaars. Op de tweede plek stond sinds 2017 telkens de Amerikaanse staffordshireterriër, maar in 2021 heeft die zijn plaats moeten afstaan aan de Franse bulldog. Op de vierde plaats in de rangschikking voor 2021 komt de teckel, en op de vijfde plaats staat de Duitse herder.

Dat blijkt uit de gegevens van 'Dog ID', een databank waar eigenaars hun viervoeters op inschrijven, vrijgegeven door Brussels minister van Dierenwelzijn Bernard Clerfayt (Défi).

Simba en Bella

De databank levert ook informatie over de namen die Brusselaars geven aan hun trouwe kompanen. Zo zijn Simba en Bella de meest gekozen namen in Brussel. Andere populaire namen bij de mannetjeshonden zijn Max, Rocky, Jack en Leon. Voor de vrouwtjes gelden Maya, Luna, Lola en Nala als populaire namen.

Verder werden in 2021 in totaal 89.204 honden geregistreerd in Brussel en werden vijftien honden als 'gestolen' opgegeven. Dat cijfer is stabiel in vergelijking met andere jaren. Een vijftigtal honden werden dan weer als 'verloren' opgegeven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni