Chinese globetrotter lanceert crowdfunding voor nieuwe fiets

© Facebook
| Fietser JJ Lu was op weg van Shanghai naar Parijs (archiefbeeld).

De Chinese globetrotter wiens fiets vorige week na een tocht van 15.000 kilometer werd gestolen aan het Zuidstation, lanceert een crowdfundingcampagne om zijn nieuwe fiets te betalen. Daarmee wil de jonge JJ Lu zijn eindbestemming Parijs bereiken.

JJ Lu was twintig maanden geleden vertrokken in Shangai voor een wereldreis. Op zijn fiets legde hij meer dan 15.000 kilometer af langs onder andere India, Iran,Turkije, Servië, Tsjechië en Nederland. Zijn bezoekje aan Brussel, de voorlaatste tussenstop, was er teveel aan.

In het Zuidstation werd zijn tweewieler vrijdag gestolen. De zoektocht naar zijn fiets gaf JJ Lu al op, maar zijn droom om Parijs te bereiken niet. De tijd dringt echter, want op 26 november verloopt zijn visum. Hij boekte ook al een vliegticket van Parijs naar Shangai.

De Chinese globetrotter kocht in Schaarbeek al een nieuwe fiets door geld bij zijn familie te lenen, maar hoopt dat de Brusselaars hem financieel kunnen steunen. "Ik zal de fiets BB noemen, naar Brussels Bike, en we zullen nog veel mooie avonturen meemaken. Het is de ideale manier om mijn wereldreis toch positief af te sluiten."

Wie een kleine bijdrage wil storten - JJ Lu vraagt 1 euro per persoon, kan daarvoor terecht op zijn crowdfundingpagina.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?