Cieltje Van Achter volgt zichzelf niet op als N-VA-ondervoorzitter

© PhotoNews
| Cieltje Van Achter (N-VA) tijdens de onderhandelingen voor de vorming van de Vlaamse Regering begin september 2019.

Cieltje Van Achter zal zichzelf niet opvolgen als ondervoorzitter van de N-VA. De andere mogelijke kandidaten, Lorin Parys maar ook Theo Francken en Valerie Van Peel, hebben zich nog niet uitgesproken.

Nog tot 30 januari kunnen N-VA-partijleden zich kandidaat stellen voor het ondervoorzitterschap dat op 6 februari wordt gekozen. Die positie zou weleens gegeerd kunnen zijn omdat een van de huidige ondervoorzitters Lorin Parys tijdens de regeringsvorming voortdurend als woordvoerder van de partij werd opgevoerd. Voorzitter Bart De Wever heeft te kennen gegeven dat hij zijn opvolging voorbereidt, iets wat vaak is weggelegd voor de ondervoorzitter.

Huidige mede-ondervoorzitter Cieltje Van Achter heeft in De Standaard bevestigd dat ze zichzelf niet kandidaat zal stellen als opvolger. Hiervoor zou bovendien een uitzondering aangevraagd moeten worden aangezien Van Achter momenteel ook fractievoorzitter is van het Brusselse Parlement, twee posities die normaal gezien niet gecombineerd mogen worden. Maar zo’n uitzondering werd niet aangevraagd.

De ogen zijn nu vooral gericht op mogelijke kandidaten Theo Francken en Valerie Van Peel, maar zij laten nog niet in hun kaarten kijken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?