Cinema Palace deelt duizend gratis tickets uit via buurthuizen

Cinema Palace
© Hatim Hagkat Persdossier Brussel Stad
© Hatim Hagkat Persdossier Brussel Stad

De flamboyante cinema in de Anspachlaan gaat in zee met de Brusselse buurthuizen. Samen willen ze bewoners uit kwetsbare buurten de kans geven deel te nemen aan culturele activiteiten in Brussel. “De prijs mag geen rem zijn.”

“Het idee komt oorspronkelijk van Luc Dardenne, regisseur en bestuurder van Cinema Palace,” zegt Jamal Garando, coördinator van de Brusselse buurthuizen aan BRUZZ. “Hij wil dat de cinema openstaat voor verschillende culturen en niet enkel een elitair publiek aantrekt.”

Het was een kans die de buurthuizen niet onbenut lieten. Samen werkten ze een project uit waarbij de leden van de veertien Brusselse buurthuizen binnenkort een aantal keren per jaar gratis naar de films in Cinema Palace mogen gaan kijken. Daarvoor zal Cinema Palace 1000 gratis tickets verspreiden.

“Het is niet zozeer de bedoeling om gratis tickets uit te delen, maar wel om er in groep heen te trekken,” voegt Garando toe. “Voor ons hebben de films die in Cinema Palace worden uitgezonden een hoge pedagogische waarde. Het is de bedoeling om na afloop in debat te gaan over het thema van de vertoning.”

Films kiezen

Daarnaast zal Cinema Palace zich tien keer per jaar openstellen voor vertoningen rond specifieke thema’s die door de leden van de buurthuizen worden bepaald. Drie maal per jaar zal de cinema haar ontmoetingsruimtes ter beschikking stellen van de buurthuizen.

Cinema Palace heeft een programmatie van pakweg 70 procent arthousefilms tegenover dertig procent films voor een groter publiek. Net dit is wat de buurthuizen zo aantrekt: “Mensen vinden hun weg wel naar de Kinepolis, maar voor deze soort leerrijke films is vaak een extra duwtje nodig. Dat willen wij hen met dit project geven.”

Op vrijdag werd de samenwerkingsovereenkomst getekend. Vanaf september 2018 gaat het project van start.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?