Citydev krijgt bouwvergunning voor verbouwing Renaultgarage in Sint-Gillis

© Urban Platform

De voormalige site van de Renaultgarage in de Munthofstraat in Sint-Gillis, zal binnenkort worden omgevormd tot een complex van negen woningen, een crèche en een openbaar park in het blok. Dat kondigde Citydev, de instelling die verantwoordelijk is voor de stedelijke ontwikkeling in het Brussels Gewest, dinsdag aan.

Het project is het resultaat van een samenwerking tussen Citydev en de gemeente Sint-Gillis. Citydev zal binnenkort een tweede consultatieronde organiseren voor het toewijzen van de werken aan een algemene aannemer. De werken zouden begin 2021 moeten beginnen.

Het architectenbureau Urban Platform kreeg het project in 2019 toegewezen. Deze laatste biedt 9 appartementen met elk 2 of 4 slaapkamers. De appartementen zijn allemaal ontworpen als energie passief. Op de daken worden fotovoltaïsche panelen geplaatst, er zijn groendaken gepland en er worden 30 parkeerplaatsen voor fietsen voorzien.

De gemeenschappelijke crèche zal uiteindelijk plaats bieden aan 28 kinderen op twee verdiepingen. Een integraal onderdeel van het project is de herontwikkeling van het Coenenpark, dat de gemeentelijke Mairessetuin wordt, gelegen in het blok. Deze blijft toegankelijk voor het publiek.

Daarnaast wordt de voorgevel van het woonhuis gehandhaafd. En een groot deel van de bestaande bakstenen waaruit het af te breken gebouw bestaat, wordt hergebruikt voor de buitenaanleg. Bovendien zijn alle materialen recycleerbaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?