Citydev en Delhaize hebben akkoord over verkoop oud hoofdkantoor

© PhotoNews
| Delhaize verlaat de hoofdzetel van de winkelketen aan de Osseghemstraat in Sint-Jans-Molenbeek.

De gewestelijke stadsontwikkelingsmaatschappij Citydev zal de grond van het oude hoofdkantoor van Delhaize in Sint-Jans-Molenbeek aankopen. Beide partijen bereikten daarover donderdagavond een akkoord.

De enige voorwaarde die is opgenomen in het voorlopige akkoord, is dat de raad van bestuur van Citydev akkoord moet gaan met de verkoop. "We hebben er alle vertrouwen in dat dat in orde komt", aldus afgevaardigd bestuurder Julien Meganck van Citydev.

Inhoudelijk kan Citydev nog niets zeggen over het akkoord. "Maar we kunnen wel meegeven dat de prijs lager ligt dan de maximumprijs die we van het gewest mochten besteden", aldus Meganck. "De prijs is ook lager dan waarop experts van het CAI en Belsquare de grond hadden gewaardeerd."

De beslissing van de raad van bestuur wordt op 13 december genomen. Zo zou de verkoop nog voor het einde van het jaar zijn beslag kunnen krijgen. Delhaize bevestigt dat er een akkoord is, maar wil inhoudelijk geen uitspraken doen over de deal.

Onderzoek naar exacte invulling loopt nog

Wat de exacte invulling van het 4,4 hectare grote terrein aan de Ossegemstraat zal worden eens het in gewestelijke handen is gevallen, is nog niet bekend. "Het onderzoek naar wat we exact met de grond kunnen en willen doen, zal in 2020 afgerond zijn", aldus Meganck. "Maar omdat Delhaize graag de verkoop voor het einde van het jaar afgerond wilde hebben, hebben we nu dit akkoord al gesloten." Delhaize verhuist begin 2020 naar Kobbegem, naar de gebouwen waar voorheen De Persgroep zijn hoofdzetel had.

De grote lijnen van wat het gewest met de grond wil doen, zijn al wel bekend: "Er zullen woningen komen, er zal economische activiteit komen en er zullen algemene voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een kinderkribbe, komen."

De hoofdzetel van Delhaize in Sint-Jans-Molenbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?