Moureaux: 'Vertrek Delhaize geen kwestie van inkomsten, maar van grandeur'

20181029 Catherine Moureaux (PS) nieuwe burgemeester in Sint-Jans-Molenbeek 20181029 Catherine Moureaux (PS) nieuwe burgemeester in Sint-Jans-Molenbeek
© PhotoNews
| Burgemeester van Molenbeek Catherine Moureaux (PS)
© PhotoNews
| Burgemeester van Molenbeek Catherine Moureaux (PS)

Het vertrek van Delhaize uit Molenbeek maakte al heel wat reacties los, ook burgemeester Catherine Moureaux (PS) vertelde aan BRUZZ dat het voor de gemeente niet zozeer financieel een zware slag is, maar wel een kwestie van beeldvorming.

Door het vertrek zal de gemeente Molenbeek ongeveer 150.000 euro belastingen minder kunnen innen. “Dat is eigenlijk geen groot bedrag,” laat Moureaux weten aan BRUZZ. “Het gaat vooral om de grandeur van zo’n bedrijf in je gemeente. De impact ligt vooral in het verlies van zijn aanwezigheid en hoe het bedrijf verbonden was aan Molenbeek.”

Wat er in de toekomst met het immense terrein zal gebeuren is nog niet zeker. Dat zal onder andere behandeld worden tijdens de gemeenteraad van komende donderdag. Moureaux hoopt alleszins dat de site zijn economische functie zal behouden. “We moeten zorgen voor een juiste balans tussen wonen en economie behouden. Het is natuurlijk Delhaize die verkoopt, maar ik veronderstel dat ook zij op zoek gaan naar een ondernemer, aangezien de site er zich toe leent,” sluit ze af.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?