Close vraagt hard optreden na incidenten Marollen

© Philippe Close

De stad Brussel dient een klacht in en zal zich ook burgerlijke partij stellen voor de schade aan een crèche na de incidenten in de Marollenwijk. Daar hadden vandalen de voorbije avonden schade veroorzaakt. Zo werd er onder meer het raam van een crèche vernield. Burgemeester Philippe Close (PS) wil dat er hard wordt opgetreden tegen de daders, maar wil niet dat de buurtbewoners daaronder lijden.

Twee avonden op rij was het onrustig in de Brusselse Marollenwijk. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden twee meerderjarigen korte tijd administratief aangehouden omdat ze keet schopten. Daarop volgend werden twee minderjarigen opgepakt in verband met het vandaliseren van vier politiewagens.

Zaterdagavond dan werd de brandweer bekogeld met molotovcocktails nadat de brandweer ter plaatse was moeten komen omdat vandalen vuilnisbakken en een bestelwagen in brand hadden gestoken.

De schade is weliswaar beperkt gebleven tot een gesneuvelde ruit bij een crèche. Maar volgens burgemeester Close "rechtvaardigt niets het beschadigen van openbare voorzieningen, zoals een crèche of het aanvallen van brandweerlui".

Minderheid

Close is niet van plan om bijeenkomsten te verbieden, zoals de burgemeester van Molenbeek eerder deed, maar hij wil wel dat er een krachtig antwoord komt op de vandalenstreken.

"We willen de meerderheid van de bevolking van de wijk niet stigmatiseren of straffen", aldus Close. "Het is een minderheid die incidenten veroorzaakt. Tegen hen moet er streng opgetreden worden. Negen op de tien keren vinden we ze ook en ik hoop dat het gerecht hen vastberaden aanpakt", klinkt het zondag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?