Cocof keurt wetsvoorstel spuitruimte goed

© PhotoNews
| Achtergelaten drugsspuit aan de Hallepoort.

Binnenkort zal de eerste spuitruimte in Brussel de deuren kunnen openen. De Raad van de Franse Gemeenschapscommissie (Cocof) heeft vrijdagmiddag een wetsvoorstel dat spuitruimtes in Brussel moet toelaten unaniem goedgekeurd.

In het meerderheidsakkoord had de Stad Brussel al de opening van zo'n spuitruimte opgenomen, al laat de huidige wetgeving zulke ruimtes niet toe. Daar komt nu verandering in. Brussels parlementslid Julien Uyttendaele (PS) diende een voorstel van decreet in dat spuitruimtes een wettelijk kader moet bieden. Dat voorstel is vrijdagnamiddag aangenomen door de Raad van de Franse Gemeenschapscommissie.

Volgens Uyttendaele zal de eerste spuitruimte in Brussel heel binnenkort de deuren kunnen openen. "Er zijn al vzw's die hun lokalen ter beschikking willen stellen voor zulke ruimtes", zegt het parlementslid aan La Capitale.

Volgens hem zijn er veel voordelen op vlak van volksgezondheid verbonden aan spuitruimtes, waarin drugverslaafden in een veilige omgeving kunnen gebruiken. In Luik bestaat er al een spuitruimte. BRUZZ bezocht het voorbeeld voor Brussel in maart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?