Collectief kraakpand Wetstraat eist structurele oplossing

KRAAKPAND_WETSTRAAT.transfer20230427BZ01.mp4

Het collectief 'Stop de Opvangcrisis' heeft woensdagavond actie gevoerd aan metrohalte Kunst-Wet. Daarbij was volgens woordvoerster Tjara Visser "ruim 150 man aanwezig".

Het collectief bezet sinds een drietal weken een pand in de Wetstraat naast het partijhoofdkwartier van CD&V en ontmoette staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) vorige week na een open brief gericht aan de regering. Het collectief bezigde 'een casserolade', een vorm van protest waarbij met potten, pannen en spatels gemanifesteerd wordt.

Enkele asielzoekers uit het pand hebben er het woord genomen. Ze zijn naar eigen zeggen "gefrustreerd met de huidige migratiepolitiek". "We hadden niet verwacht dat Belgiƫ onze rechten zo zou schenden.

Ook de ontmoeting met staatssecretaris Nicole De Moor was frustrerend. We waren goed voorbereid, maar op elk voorstel kregen we een passief antwoord." Ook advocate Mieke Vandenbroeck nam er het woord. Het collectief beweert dat het beleid van De Moor "ingegeven is door de normalisering van extreemrechts gedachtegoed", aldus Visser.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?