Collectief ‘Zorg in actie’ hangt spandoek aan Justitiepaleis

EDB
© BRUZZ
27/11/2020

Met een spandoek aan het Brusselse Justitiepaleis vraagt het collectief ‘Zorg in actie’ om structurele aanpassingen in de gezondheidssector. “We willen een gezondheidszorg die gebaseerd is op mensen in plaats van op financiële winstgevendheid.”

Op vrijdagochtend ontvouwde het collectief ‘Zorg in actie – La santé en lutte’ een spandoek met de woorden “Le capital tue la santé, combattons l'austérité!” aan het Brusselse Justitiepaleis. Met die actie vraagt het collectief – dat bestaat uit allerlei mensen werkzaam in de gezondheidssector, zoals verpleegkundigen, artsen, technici en meer – om structurele wijzigingen in de gezondheidszorg.

Met de actie stelt het collectief onder meer de verantwoordelijkheid van de politieke leiders aan de kaak. “De overheid is verantwoordelijk voor de keuzes die zij ten voordele van het grootkapitaal maakt, en ten nadele van de gezondheid van de bevolking.”

“Het resultaat is dat we dagelijks moeten vechten om overheidsbeslissingen en begrotingstekorten te compenseren,” klinkt het.

Het collectief roept iedereen op die een kwaliteitsvol gezondheidssysteem wil verdedigen, om hen op 11 december om 17 uur te vervoegen voor een actie in de Wetstraat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Gezondheid , gezondheidszorg , zorg in actie , La Santé en Lutte

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni