Collega's en vrienden herdenken overleden fietskoerier

© Belga
07/02/2023

Enkele tientallen mensen zijn maandagavond samengekomen op de plek waar afgelopen donderdag de 38-jarige fietskoerier Sultan Zadran aangereden werd door een bus. De man, een Afghaan die in België woonde, overleed aan zijn verwondingen.

De herdenking wordt georganiseerd door het Koerierscollectief en La Maison des Livreurs. Samen met leden van fietsverenigingen en sympathisanten kwamen ze maandagavond samen om het overlijden van de Afghaanse maaltijdbezorger niet zomaar te laten voorbijgaan. Ze hielden een minuut stilte, staken kaarsen en aan legden bloemen neer rond afbeeldingen van de man.

Enkele vrienden hielden toespraken waarin ze vertelden wat voor een man Sultan Zadran was. Intussen is er ook een online inzamelactie opgestart voor zijn gezin, want hij laat vijf kinderen en een vrouw na, die momenteel zwanger is van een zesde.

Zadran werkte als maaltijdbezorger en was afgelopen donderdag ook aan het werk toen hij op het kruispunt van de Koning Albert II-laan en het Solvayplein onder een bus terecht kwam. De brandweer moet hem bevrijden door het achterste deel van de bus op te tillen.

De fietser werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij in de loop van de nacht overleed. Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar de omstandigheden van het ongeval.

5d7eaaa7-fot3kffwaaa3qnq.jpg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni