Coronavrijwilligers mogen tot 2500 euro verdienen

© TDN/BRUZZ
| Om 15.00 uur kwamen de vrijwilligers samen op het Simon Bolivarplein.

Het jaarlijkse plafond voor de vrijwilligersvergoeding wordt eenmalig opgetrokken van bijna 1.400 naar meer dan 2.500 euro voor wie tijdens de coronacrisis vrijwillig zijn of haar steentje bijdraagt. Dat laat het kabinet van minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) weten.

Momenteel mogen vrijwilligers jaarlijks maximum 1.388,40 euro aan vrijwilligersvergoeding krijgen. Maar een deel van de vrijwilligers die zich tijdens de coronacrisis hebben ingezet in bijvoorbeeld ziekenhuizen, triagecentra of woonzorgcentra, komt nu al aan dat jaarlijkse maximumbedrag, meldt onder meer het Rode Kruis. Daarom wordt het plafond op getrokken tot 2.549,90 euro per jaar, meldt het kabinet-De Block zaterdag.

"Wij gaan de vrijwilligers niet straffen, want hun bijdrage is enorm", aldus de minister. "Door het plafond op te trekken, verzekeren we de voortzetting en nemen we de onzekerheid bij de vrijwilligers weg." Het gaat om een eenmalige verhoging, die van toepassing is in 2020. Het maximumbedrag van 2.549,90 euro geldt trouwens nu al voor vrijwilligers in de sport, de nacht- en oppasdiensten en in het niet-dringend liggend ziekenvervoer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?