Brusselse ziekenhuizen, zoals het Sint-Pietersziekenhuis, bereiden zich voor op het pieken van het coronavirus.  De ziekte covid-19 wordt veroorzaakt door het virus SARS-CoV-2

| Het Sint-Pietersziekenhuis

Eerste vrijwilligers van medische reservelijst worden ingezet

© Belga
02/04/2020

De eerste vrijwilligers die zich hebben ingeschreven op de Brusselse reservelijst van medisch personeel zijn intussen ingezet in verschillende zorginstellingen. Dat bevestigt Iriscare. Sinds de oproep twee weken geleden werd gelanceerd schreven al 872 mensen zich in al vrijwilliger.

Om hoeveel mensen het exact gaat, kan Iriscare nog niet zeggen. De feedback hierover wordt nog niet systematisch opgevolgd. De reservelijst dikt intussen gestaag aan en bevat nu al bijna 900 mensen die klaar zijn om zich vrijwillig in te zetten tijdens de coronacrisis.

De oproep richt zich specifiek tot vrijwilligers met medische ervaring zoals studenten geneeskunde of verpleegkundige of artsen die op pensioen zijn maar wel nog degelijk een handje kunnen helpen. Inschrijven kan op het solidariteitsplatform van Iriscare.

De oproep wordt mee gedragen door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) en de Franse Gemeenschapscommissie (FGC). De vrijwilligers die zich inschrijven op de reservelijst worden ingezet in de door de GGC of de FGC erkende zorginstellingen die versterking nodig hebben.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , solidairiteit coronacrisis , coronacrisis , vrijwilligers coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni