Corruptiezaak rond Eddy Merckx uitgesteld

© jobpol

De Brusselse raadkamer heeft zich woensdag nog niet gebogen over de corruptiezaak rond voormalig korpschef Gerald Noon, hoofdcommissaris Philippe Boucar en wielerlegende Eddy Merckx. Verschillende advocaten van de verdediging hebben om bijkomend onderzoek gevraagd, zodat de zaak voor onbepaalde tijd is uitgesteld.

Commissaris Boucar, die bekendstaat als een expert inzake het hooliganisme in België en verschillende belangrijke functies bekleedde bij de politie van Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst), kwam in april 2008 in opspraak toen onderzoeksrechter Van Espen huiszoekingen liet uitvoeren in zijn privéwoning en in het commissariaat waar hij werkte. Dat gebeurde in een onderzoek naar corruptie. De commissaris werd ervan verdacht geschenken gekregen te hebben en zou ook voordelen in natura genoten hebben. Een autohandelaar zou hem en andere politiemensen wagens ter beschikking gesteld hebben voor privéreizen. 

Boucar wordt er ook van verdacht dat hij Eddy Merckx inlichtte over een aanbesteding voor 48 fietsen voor de politie van Anderlecht. Boucar zou op vraag van Merckx in de enveloppen van de andere mogelijke leveranciers hebben geneusd en hun prijzen hebben doorgespeeld aan Merckx, en ze zouden de datum op zijn offerte hebben vervalst. In ruil voor de vriendendienst zouden de politiechef en zijn vrouw elk een topmodel van Merckx cadeau gekregen hebben. 

In de zaak wil het Brusselse parket naast Boucar, Noon en Merckx nog tien andere verdachten vervolgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?