interactief

Daggemiddelde aantal besmettingen neemt opnieuw toe

Winkelen met een mondmasker in Anderlecht Winkelen met een mondmasker in Anderlecht
© PhotoNews
| De ziekte covid-19 wordt veroorzaakt door het virus SARS-CoV-2. Bij Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, verzamelen ze alle cijfers.
© PhotoNews
| De ziekte covid-19 wordt veroorzaakt door het virus SARS-CoV-2. Bij Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, verzamelen ze alle cijfers.
Updated: 11-07-2020 - 08:45

Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus gedurende de laatste zeven dagen is opnieuw toegenomen. Van 1 juli tot en met 7 juli, de recentste periode waarvoor er geconsolideerde cijfers zijn, waren er per dag gemiddeld 84,3 besmettingen, of 4 procent meer dan in de voorgaande periode van zeven dagen. Dat blijkt uit de gegevens op het dashboard van Sciensano.

De andere indicatoren, over het aantal opnames en overlijdens, dalen wel. Bij het aantal opnames gaat het van een daling van gemiddeld 11,1 naar 10,1, bij de overlijdens daalt het gemiddelde van 4,7 naar 2,4.

In ons land zijn er nu in totaal 62.469 bevestigde gevallen, of 112 meer dan het cijfer dat vrijdag gemeld werd. Per 100.000 inwoners waren er de voorbije twee weken 10,1 gevallen. Het virus eiste in ons land al 9.782 mensenlevens.

Sinds enige tijd volgt Sciensano de COVID-19-epidemie op aan de hand van de zevendaagse gemiddelden van het aantal bevestigde gevallen, de nieuwe bevestigde ziekenhuisopnames, de ingenomen bedden op intensieve zorgen en de sterfgevallen. Dat laat toe om het weekendeffect uit te vlakken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?