Moestuin SintJoost 2

| Een moestuin

Dakboerderij voor alle bewoners boven op supermarkt

LG
24/12/2019

Op de Ukkelse gemeenteraad is voorgesteld om een stadsboerderij te installeren op het dak van de Carrefour aan Molière. Het is de bedoeling om de 'dakboerderij' open te stellen voor de bewoners van de wijk. Het voorstel komt van Marc Cools, schepen van Stedenbouw in Ukkel.

"Ik heb het college aangemoedigd om de contacten warm te houden die ik heb gelegd aan het einde van de vorige legislatuur", legt de schepen uit in La Capitale. Cools was zelf burgemeester ad interim tijdens de zomer van 2017, en legde toen de eerste banden met de eigenaars van het pand.

"De eigenaar is bereid is om zijn dak open te stellen voor dit project, zolang hij niet moet bijdragen aan de kosten", voegt de schepen er aan toe.

Ook huidig schepen van Openbare Werken Thibaud Wyngaard (Ecolo), reageert positief. Wyngaard zegt contact te zullen opnemen met de betrokken personen, met in het achterhoofd de doelstellingen voor de Brusselse regering omtrent stedelijke landbouw. Die beloven dat tegen 2035 maar liefst 30% van de Brusselse groenten- en fruitconsumptie van lokale bodem komt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Samenleving, daktuin, stadsboerderij, ecofarming, Ukkel, Carrefour, Molière

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni