Dakloze kampeert opnieuw op laan in Anderlecht

© Nadine VAn Lysebetten
| De dakloze kampeert te midden de Maurice Herbettelaan.

Aan de Maurice Herbettelaan in Anderlecht kampeert opnieuw een dakloze, wiens tent eerder al door de politie werd weggehaald nadat hij alle hulp weigerde. De politie zal opnieuw de spullen weghalen.

Het was de lokale N-VA-fractie die de kat de bel aanbond. "De burgemeester gedoogt deze situatie", stelt fractieleider Van Lysebetten. “Hiermee laat de gemeente de dakloze eigenlijk in de steek. Terwijl de meeste daklozen wel degelijk over de nodige capaciteiten beschikken om zelfredzaam te zijn, op voorwaarde dat ze het juiste duwtje in de rug krijgen”, aldus Van Lysebetten.

Maar volgens schepen voor Samenlevingsopbouw Elke Roex (SP.A) klopt het niet dat dit gedoogd wordt. “Meer zelfs, we hebben al eens ingegrepen. We hebben samen met de sociale dienst een traject voorgesteld, onder meer via Samusocial. Maar de persoon weigerde daar op in te gaan. Waarna de politie de installaties heeft weggehaald.”

Maar nu is de man dus terug. “We gaan nu opnieuw met de sociale dienst kijken wat we kunnen doen en hem een deadline voorstellen. Waarna de spullen opnieuw zullen worden weggehaald”, aldus Roex.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?