Gezien: buurtbewoners leven mee met dakloze man wiens schuilhuisje werd afgezet

Kaat Costers
© BRUZZ
02/05/2023

Buurtbewoners in Watermaal-Bosvoorde zijn bezorgd om het lot van een dakloze man nadat een schuilhuisje van de vervoersmaatschappij MIVB waar hij geregeld verbleef, werd afgesloten. Het gaat om het schuilhuisje aan de tramhalte Bosvoorde Station.

Verschillende buurtbewoners delen hun medeleven met de man die geregeld verbleef in het schuilhuisje van de vervoersmaatschappij MIVB. Het hokje van de tramhalte aan het station van Bosvoorde is al enkele maanden afgezet door dranghekken.

“Dit bushokje deed lange tijd dienst als geïmproviseerd bed voor één persoon," aldus de buurtbewoners in een boodschap geplakt op de hekken. "Sinds enkele maanden is hij gestraft, en met hem ook de schuilplaats die hij symboliseerde. Waar je nu ook bent, we denken aan je.”

Volgens MIVB-woordvoerder An Van hamme gaat het om een beschermd schuilhuisje dat gerestaureerd moet worden. “Het zal in de toekomst verwijderd worden en na restauratie teruggeplaatst. Het is ter bescherming van voorbijgangers afgesloten, omdat het door hevige wind erg onstabiel is geworden”, aldus Van hamme.

Het is niet duidelijk wat er met de man gebeurd is. In een boodschap op de grond geschreven in krijt wordt ook opgeroepen aan de inwoners van Watermaal-Bosvoorde om te helpen met de restauratie.

schuilhuisje Bosvoorde Station.jpeg

| Het afgezette schuilhuisje van de MIVB

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni