Dansaertstraat nu ook zichtbaar fietsstraat met okerkleurige stroken

JP
© BRUZZ
03/07/2023
Updated: 03/07/2023 11.28u

De werkzaamheden voor de fietsstraat in de Antoine Dansaertstraat zijn van start gegaan. Met de okerkleurige stroken en wegmarkering wil de Stad Brussel de veiligheid voor fietsers verbeteren. De eerste helft van de straat heeft inmiddels een andere kleur gekregen, de tweede helft volgt nog.

In de nacht van zondag op maandag is ongeveer de helft van de markeringen al aangebracht, de komende twee nachten volgt de rest. Het werk begon aan de kant van Molenbeek richting het Centrum, tussen de Sleutelstraat en de Oude Graanmarkt.

Eigenlijk was de Dansaertstraat al een fietsstraat sinds 16 augustus. Die maatregel hoorde bij de implementatie van het circulatieplan Vijfhoek. Met de okerkleurige markeringen moet het nog duidelijker worden dat fietsers in de Dansaertstraat voorrang hebben op automobilisten.

Waarom de fietsstraat niet eerder op de straat werd geschilderd? Het stadsbestuur wilde eerst de resultaten afwachten na de implementatie van het circulatieplan. "In het begin stonden er regelmatig files tot de Ortstraat," herinnert schepen Bart Dhondt (Groen). "Die staan er nu niet meer, wat een goede evolutie is."

Hoewel de tellingen vandaag het door Dhondt gewenste resultaat laten zien, kan het nog steeds druk zijn vanaf de Sleutelstraat richting het stadscentrum. "We zullen blijven monitoren om te zien of aanvullende maatregelen nodig zijn," zegt de schepen.

Naast de Dansaertstraat volgen er nog meer fietsstraten in de Vijfhoek, zoals de Blaesstraat en de Hoogstraat in de Marollen. Ook die straten zijn officieel al fietsstraten sinds de invoering van het circulatieplan, maar dat is nog niet te zien door de markering op de weg. Een datum voor de wegmarkeringen in de Marollen is er nog niet.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni