Dansende dieren voeren aan Europees Parlement actie tegen dierenproeven

© Belga
21/06/2022

Een kleine groep mensen verkleed als dieren heeft dinsdagmiddag actie gevoerd aan het Europees Parlement in Brussel tegen dierenproeven. De activisten van dierenrechtenorganisatie PETA en de Belgische organisaties GAIA en Animal Rights vragen mensen om een Europees burgerinitiatief te ondertekenen, dat de Europese Unie oproept om bij de ontwikkeling van cosmetica niet langer dierenproeven te gebruiken.

Al meer dan 640.000 mensen ondertekenden de petitie, maar tegen 31 augustus zijn er een miljoen handtekeningen nodig, anders neemt de Europese Commissie het verzoek niet in overweging.

De deelnemers aan de actie dansten op het nummer "Don't Kill the Animals" van Lene Lovich en Nina Hagen. "Als we experimenten op mensen onaanvaardbaar vinden, hoe kunnen we dan experimenten toestaan op andere wezens die evenveel pijn en lijden kennen als wij?", verklaarde Jen Hochmuth van Animal Rights.

Volgens de organisaties werden in 2017 in de EU 9,39 miljoen muizen, ratten, vissen, honden en andere dieren gebruikt in "wrede experimenten en andere wetenschappelijke procedures".

Het Europese burgerinitiatief "Save Cruelty Free Cosmetics - Commit to a Europe Without Animal Testing" werd gelanceerd door Cruelty Free Europe, de European Coalition to End Animal Experimentation, Eurogroup for Animals (waar Animal Rights lid van is), Humane Society International Europe en PETA.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni