| In de Street Shop vind je een heel arsenaal aan producten waarin cannabis verwerkt is.

De Block opent onderzoek naar cannabiswinkel in Elsene

© BRUZZ
21/07/2018

Mag de eerste cannabiswinkel van ons land, dat net de deuren opende in Elsene, haar producten wel verkopen? Over die vraag buigt het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zich. “De verkoop en productie van cannabis en van afgeleide producten is verboden bij wet en inbreuken zijn strafbaar”, klinkt het.

Met ‘Street Shop’ opende in de Elsense Lesbroussartstraat nog maar net de allereerste cannabiswinkel van ons land, of de nieuwe winkel krijgt al met een officieel onderzoek van het Agentschap voor Medicijnen. Dat bevestigt het kabinet van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block aan persagentschap Belga.

Toch is de uitbater van ‘Street Shop’ er gerust op. De producten die verkocht worden zijn op basis van cannabidiol (CBD), en bevatten amper THC, de psychoactieve stof in cannabis. “Het Europese wettelijke kader is heel duidelijk: de verkoop van producten die niet meer dan 0,2 procent THC bevatten is perfect toegelaten”, zegt hij. “Geen enkele van onze producten zit boven die grens.”

De Block werkt aan kader voor legale productie cannabis

Toch loopt er dus een onderzoek. “De verkoop en productie van cannabis en van afgeleide producten is verboden bij wet en inbreuken zijn strafbaar”, klinkt het op het kabinet-De Block. Al benadrukken ze daar ook dat er al bepaalde medicijnen met actieve cannabisdeeltjes mogen voorgeschreven worden in ons land.

Minister De Block werkt ook aan een wettelijk kader rond legale productie van cannabis, in gecontroleerde omstandigheden. “Dat zou ons toelaten om een eerste wetenschappelijke standaard vast te leggen. Die kunnen we gebruiken om verder onderzoek te doen rond de productie van cannabis.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Samenleving , Wetenschap , Cannabis , cannabiswinkel , Street Shop , Maggie De Block

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni