De Croo: 'Verplichte vaccinatie zorgpersoneel niet aan de orde'

© PhotoNews
| Eerste minister Alexander De Croo (Open VLD) op de persconferentie na het overlegcomité van 14 april 2021.

Zorgmedewerkers verplicht vaccineren is niet nodig, ondanks de stijgende besmettingscijfers. "Als ik zie hoever we de afgelopen maanden geraakt zijn door mensen te overtuigen, dan is dat niet aan de orde." Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) zondagmiddag gezegd bij VTM Nieuws. Hij gaf ook aan dat er op het Overlegcomité van maandag geen verstrengingen aankomen.

De federale regering en de deelstaten buigen zich maandag over de coronamaatregelen die deze zomer nog nodig zijn. Ook voor grote evenementen en festivals wordt het maandagmiddag om 14 uur een belangrijk Overlegcomité.

"We moeten voorzichtig blijven, maar ook niet panikeren", zegt De Croo, gevraagd naar de stijgende besmettingscijfers. "De vaccinatiecampagne werkt. We gaan niet versoepelen, maar ook onze vrijheden niet opgeven."

Wat grote evenementen en festivals zoals Pukkelpop betreft, hamert de Croo op een correct gebruik van de coronapas. "We gaan niet de fouten maken die bijvoorbeeld Nederland gemaakt heeft", beklemtoont de premier.

"Voor de coronapas moet je al twee weken volledig gevaccineerd zijn of de hoogkwalitatieve PCR-test gebruiken. We gaan ook vermijden dat mensen met de coronapas kunnen frauderen. Ik heb er vertrouwen in dat de evenementensector dat goed zal aanpakken."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?