De Standaard vestigt zich in centrum Brussel

© Facebook Mediahuis

De redactie van De Standaard verhuist naar het centrum van Brussel. De overige activiteiten van Mediahuis die zich vandaag in Groot-Bijgaarden bevinden, worden gecentraliseerd in Antwerpen. Verder zullen bij Mediahuis, uitgever van De Standaard, Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg, door het transformatie- en optimalisatieplan mogelijk 82 voltijdse banen verdwijnen. Dat meldt Mediahuis dinsdagnamiddag.

Eind 2020 zal de redactie van De Standaard verhuizen van Groot-Bijgaarden naar het centrum van Brussel. De Standaard neemt er haar intrek in Central Gate, beter bekend als het Shell-gebouw vlakbij het Centraal Station. Deze beweging past ook binnen de mobiliteitsshift die Mediahuis naar eigen zeggen wil maken, waarbij gestreefd wordt naar locaties die vlot bereikbaar zijn via het openbaar vervoer.

De andere diensten die vandaag werken vanuit Groot-Bijgaarden zullen geïntegreerd worden in het hoofdkantoor van Mediahuis in Antwerpen. Zoals reeds eerder beslist, nemen Het Belang van Limburg en TV Limburg de volgende weken hun intrek in het nieuwe gebouw in Hasselt.

Dalende rentabiliteit

Mediahuis wil de dalende rentabiliteit van de Belgische nieuwsactiviteiten opnieuw op peil brengen, klinkt het. Het bedrijf maakt daarbij gewag van een dalende advertentiemarkt, aanzienlijke stijging van de papierprijzen en personeelskosten op de cijfers wegen. Anderzijds is de stijgende digitale krantenverkoop ontoereikend om de daling van de printmarkt op te vangen.

Daarom wil Mediabedrijf een versnelde evolutie naar een "digital first, klantgedreven en efficiëntere organisatie" doorvoeren. Het mediabedrijf wil dus versneld transformeren en digitaliseren. De besparingen en maatregelen kunnen leiden tot het schrappen van 82 voltijdse banen.

"Deze zouden zich voornamelijk binnen het domein van de administratieve, commerciële en ondersteunende diensten situeren. Het is hierbij de intentie om het aantal gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te beperken", klinkt het in het persbericht. 19 van de banen die zullen sneuvelen, verdwijnen uit de redacties zelf, zo blijkt uit de directiemededeling aan het personeel en klinkt het bij de vakbond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?