Défi zal gewezen Brussels parlementslid horen die van aanrakingen wordt beschuldigd

© Belga
14/03/2022

Gewezen Brussels parlementslid en schepen van Sint-Pieters-Woluwe, Serge de Patoul, die door UCL-studenten beschuldigd wordt van liefkozingen en aanrakingen, zal door de bevoegde instanties van Défi gehoord worden. Dat kondigt het voorzitterschap van de partij maandag aan.

Volgens de RTBF speelden de feiten zich af in oktober 2014, tijdens een seminarie van professor de Patoul. Twee studenten hebben klacht ingediend bij de universiteit wegens ongepaste aanrakingen in een opnamekabine.

Nog steeds volgens de Franstalige openbare omroep raadde de UCLouvain de slachtoffers aan klacht in te dienen bij het gerecht, wat ze gedaan hebben. Serge de Patoul werd gehoord en zou volgens de toenmalige vicerector voor studentenzaken de feiten bekend hebben en wegens een zware fout ontslagen zijn.

Gelijkaardige feiten

Volgens de twee studentes leidde het dossier niet tot een vervolging. De RTBF stelt dat een gewezen Défi-medewkerster weet heeft van gelijkaardige feiten tegenover partijmedewerkers.

Serge De Patoul ontkent de feiten die de studentes hebben aangeklaagd en zegt spontaan ontslag genomen te hebben.

Vermoeden van onschuld

In een mededeling zegt Défi-voorzitter François De Smet "met verbazing kennis genomen te hebben waarvan Serge de Patoul wordt beschuldigd. Défi neemt dit soort feiten en het woord van de vermeende slachtoffers ernstig". Serge de Patoul zal zo snel mogelijk gehoord worden door de bevoegde instanties van de partij "met respect van het vermoeden van onschuld".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni