Definitieve heraanleg Sint-Gillisvoorplein van start op 17 juli

© Bas Smets

De werken voor de definitieve heraanleg van het Sint-Gillisvoorplein tot een voetgangerszone gaan op 17 juli 2017 van start en zullen duren tot april 2018. Dat heeft de Brusselse gemeente vandaag bekend gemaakt.

In een eerste fase wordt de Waterloosesteenweg naast het Voorplein onder handen genomen. Daardoor zal er ter hoogte van het Sint-Gillisvoorplein geen verkeer mogelijk zijn tot en met september 2017. Ook de kruispunten van de Waterloosesteenweg met de Jean Volderslaan (tot 22 september) en de Fortstraat (tot 25 november) worden afgesloten voor het verkeer.

Het Voorplein zelf wordt pas in een vierde en vijfde fase, van oktober 2017 tot maart 2018 onder handen genomen worden. Er zal speciale aandacht zijn voor de voetgangers, zo komen er meer zitbanken voor de bezoekers van het plein en zullen er extra platanen geplant worden. Daarnaast komt er ook wifi en led-verlichting.

Markt keert terug
"Het historische centrum van de gemeente wordt zo opgewaardeerd tot een plek die perfect past in het huidige stadsleven van de intelligente stad, maar wel met respect voor het erfgoed", vertelt Cathy Marcus (PS), schepen van Openbare Ruimten.

Na afloop van de werken zal ook de markt op zaterdag en zondag, die nu doorgaat op het Marie Jansonplein, terugkeren naar het Voorplein. De markt vindt er al plaats sinds 1865. Tijdens de werken zullen alle cafés en handelaars bereikbaar blijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?