Derde en laatste fablab van het Brussels gewest geopend

Updated: 30-01-2019 - 19:42

Cityfab 3, het derde en laatste fablab van het Brussels gewest, vervolledigt sinds woensdag het fablabnetwerk. Het digitale atelier dat zijn intrek neemt op de site CityLine in Anderlecht werd ingehuldigd in aanwezigheid van Brussels staatssecretaris voor Wetenschappelijk Onderzoek Fadila Laanan (PS) en burgemeester van Anderlecht Éric Tomas (PS).

Het derde fablab neemt 365 vierkante meter op twee verdiepingen in en zal zich eerder richten op stedenbouw en architectuur. Maar cityfab 3 staat tegelijkertijd open voor een breed publiek van ondernemers, designers, kunstenaars en doe-het-zelvers.

Iedereen die zijn ideeën wil uitvoeren tot prototypes of afgewerkte producten kan er vrij gebruik maken van 3D-printers, een CNC-freesmachine en een lasercutter gebruiken en binnenkort ook een waterstraal-snijmachine.

"Nu cityfab 3 is ingehuldigd, sluiten we de cyclus af die we aan het begin van de legislatuur startten. En een andere cyclus bloeit open: voortaan is het cruciaal dat alle fablabs, of ze nu openbaar of privé zijn, als netwerk functioneren. Alleen zo eisen ze hun plaats op in het Brusselse ecosysteem", zegt Brussels staatssecretaris Laanan.

Cityfab 3 zal geleid worden door directeur Gilles Pinault, die eerder al de gedeelde werkplek Micro Factory oprichtte in Anderlecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?