Eerste openbare fablab van Brussel geopend

© Gabriel Lelièvre
| Cityfab 1 is de eerste openbare fablab van Brussel

Woensdag is de eerste openbare fablab van Brussel officieel ingehuldigd. In die werkplaats staan er verschillende computergestuurde machines waar designers, artiesten en ook amateurknutselaars hun slag kunnen slaan.

Cityfab 1, zo heet de nieuwe fablab, ligt in Laken en is het eerste van een reeks zo'n werkplaatsen in Brussel.

In het fablab staan onder meer 3D-printers, snijmachines, digitale freesmachines en een digitale borduurmachine. Die zijn voor iedereen beschikbaar.

Abonnement

"Het nieuwe fablab zal functioneren als een sportzaal", aldus manager Maïté Dupont. "Mensen betalen 12 euro inkom of een abonnement, vanaf vijftig euro per maand, waarna ze toegang krijgen tot de machines en beroep kunnen doen op adviseurs."

Het fablab werd woensdag ingehuldigd in aanwezigheid van Fadila Laanan (PS), Brussels staatssecretaris van Wetenschappelijk Onderzoek, Philippe Close (PS), burgemeester van de stad Brussel, en Mohamed Ouriaghli (PS), schepen van Informatica.

Ook in Evere en in Anderlecht komen er fablabs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?