Dierenrechtenorganisatie Bite Back: 'Sluit alle slachthuizen in Brussel'

© Twitter
| Mensen stromen toe in Brussel voor de Mars voor de Sluiting van de Slachthuizen

De achtste editie van de Mars voor de Sluiting van Slachthuizen vindt zondagnamiddag plaats in Brussel. "Wij eisen de sluiting van alle slachthuizen in Brussel", klinkt het bij de organisatie.

De mars, die zondagnamiddag aan het Europakruispunt van start gaat, wordt georganiseerd door BiteBack, een actiegroep die op een ludieke manier tracht "de wreedheden aan de kaak te stellen die de dieren dagelijks moeten ondergaan in kwekerijen, in slachthuizen en op vissersboten".

"We verwachten zeven à achthonderd mensen deze namiddag", zegt de woordvoerder van BiteBack aan BRUZZ. "Vorig weekend stonden we nog in Parijs om te protesteren, daar liep de teller op tot zo'n vierduizend manifestanten. Hopelijk deelt Brussel vandaag evenveel enthousiasme."

De mars maakt een lus en zal onder andere voorbij de Pachecolaan, de Botanique, de Nieuwstraat, het Muntplein en de Keizerinlaan passeren. Ook in een dertigtal andere steden wereldwijd wordt de maand juni getekend door protesten, met eenzelfde boodschap: "Sluit de slachthuizen!"

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?