| Archiefbeeld

De socialistische vakbond voert dinsdag de hele dag actie rond koopkracht en sociale ongelijkheid. Die actie kadert binnen de moeizame onderhandelingen van het vorige loonakkoord. Op verschillende plaatsen in de stad zijn militanten in de weer. "Dit is vooral een actiedag om de te lage lonen in de kijker te zetten."

“Dit is een nationale actie dag, maar we vragen ook aandacht voor lokale problemen,” zegt ABVV verantwoordelijke voor Stad Brussel Antonio Spada. In alle negentien gemeenten is bij het stadsbestuur en de OCMW een stakingsaanzegging ingediend zodat militanten kunnen deelnemen aan de acties. Stad Brussel waarschuwt voor vertragingen en eventuele files aan de loketten.

“Maar dit is vooral een actiedag om de té lage lonen in de kijker te zetten,” nuanceert Spada. “Wij organiseren een stakingspost aan het Zaterdagplein om daarmee aandacht te genereren voor de loonsituatie van de crèche-medewerkers en de werknemers van de parkeerdienst daar in de buurt.”

'Word schandalig arm'

Ook de Brusselse zetel van de socialistische vakbond in Sint-Gillis plant acties, zo zullen ze flyers gaan uitdelen op strategische locaties.

Aan het Muntplein zullen de nationale militanten samenkomen onder de slogan ‘word schandalig arm’. Doorheen het land zijn er op verschillende locaties acties gepland. In Antwerpen wordt er zelfs betoogd.

Brussel Mobiliteit en de politie verwachten geen hinder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , ABVV-FGTB , nationale actiedag

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni