Dit wordt het opleidingscentrum van Infrabel aan Weststation

JP
© BRUZZ
14/12/2017

Er komt schot in de plannen van Infrabel om een opleidingscentrum te bouwen in Molenbeek. Vanaf januari beginnen de werkzaamheden op het braakliggend stuk grond naast het Weststation. Het centrum zou er tegen 2020 moet staan.

Het terrein langs de sporen aan het Weststation in de richting van Beekkant ligt al jaren braak. Het opleidingscentrum, de Infrabel Academy, maakt deel uit van de al lang aangekondigde plannen voor de ontwikkeling van de zone. Het Brussels Gewest heeft de omgeving als prioritaire ontwikkelingszone opgenomen in het Gewestelijk Bestemmingsplan, maar tot nu toe lieten concrete plannen op zich wachten.

De nieuwe Infrabel Academy komt op het braakliggende terrein tussen het Weststation en Beekkant.

Nu raakt bekend dat de eerste fase van de werkzaamheden aan het opleidingscentrum in januari zullen starten. Eerst wordt de metro gefundeerd, zo deed Infrabel uit de doeken tijdens een presentatie aan de buurtbewoners. Dat zou tegen augustus 2018 moeten zijn afgerond. Twee jaar later zou ook het hoofdgebouw er moeten staan, en rond 2021 hoopt Infrabel de werken te finaliseren. Op de campus zou Infrabel niet alleen opleidingen aanbieden, maar ook infrastructuur testen.

Naast het opleidingscentrum komt er ook een park op het terrein tussen het Weststation en metrostation Beekkant. Ook wordt er geïnvesteerd in de voetgangersbrug, die oostelijk en westelijk Molenbeek over de sporen verbindt. Eind deze zomer raakte bekend dat de budgetten voor het park al zijn vrijgemaakt.

infrabel2.jpg

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving, Infrabel, Weststation

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni