Interactief

Dit zijn de zeven extra testcentra in Brussel

© Belga
13/10/2020

Via de knop linksboven op de kaart kan u alle testcentra zichtbaar maken en de lijst filteren op de centra die overeenkomen met uw profiel.

Het Brussels gewest verhoogt zijn testcapaciteit met de opening van zeven bijkomende testcentra voor asymptomatische coronapatiënten en patiënten met lichte symptomen. De nieuwe testeenheden komen naast de bestaande testcentra in de ziekenhuizen die geleidelijk zullen veranderen in testcentra voor mensen met duidelijke symptomen.

Drie van de zeven bijkomende testcentra hebben de deuren intussen geopend. Het gaat om het testcentrum Pacheco vlakbij Kruidtuin, het testcentrum Merode aan het Jubelpark en het testcentrum Albert in Vorst.

Een vierde opent volgende week aan de Heizel. De drie overige centra in Anderlecht, Schaarbeek en Molenbeek zullen in de komende weken openen.

Verhoogde testcapaciteit

In totaal zal het Brussels gewest met de bijkomende centra kunnen rekenen op zo'n 5.000 tests per dag. Dat is een verdubbeling van de testcapaciteit tegenover midden augustus en een verdrievoudiging tegenover eind juli. Bedoeling is om in december te komen tot een capaciteit van 9.000 tests per dag.

De zeven nieuwe testcentra moeten de druk op de zorgverleners helpen verlichten zodat zij meer tijd hebben voor mensen die te kampen hebben met zwaardere symptomen.
Alle testcentra zijn terug te vinden op de interactieve kaart hierboven of via de website coronavirus.brussels

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, testcentra, testcentrum, coronatestcentrum, coronatest

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni